GoedBericht.nl logo
English Blog

don’t worry, be happy!

17-02-2012 - Geplaatst door Andre Piet

Er is, denk ik, geen Schriftgedeelte dat de betekenis van gebed zo helder voorstelt als de woorden die Paulus optekende in Filippi 4:

6 Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. 7 En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus.

‘In het gebed brengen we onze zorgen bij God’. Hoe vaak heb ik dat niet horen zeggen?! Maar gebed is juist het tegenovergestelde van onze bezorgdheid uiten. We vertellen aan God onze wensen… met dankzegging. Dat is de clou! Wat onze wens ook is (voor onszelf of anderen), we spreken het uit en zeggen bij voorbaat dank. In de eerste plaats omdat Hij bij machte is onze wens te vervullen! En in de tweede plaats: mocht Hij onze wens niet vervullen, dan heeft Hij kennelijk iets (veel) beters in petto. Zoals iemand ooit zei: als we God om zilver vragen, Hij geeft altijd goud. Dat vertrouwen doet alle zorgen wegsmelten. Waarom wakker liggen en tobben? Hij zorgt voortreffelijk!! Door Hem daarvoor te danken, maakt de vrede die God Zelf heeft, zich van mij meester. Waarom God doet wat Hij doet, we hebben er meestal geen benul van. En hoe Hij zal voorzien, geen idee! Wat maakt het ook uit? De GOD van hemel en aarde heeft alles 100% onder controle. God is GOD! Die wetenschap is meer dan genoeg! Dat besef behoedt namelijk mijn innerlijk en het beschermt mijn gedachtenleven, als in een vesting.

Dit is niet iets om over te theoretiseren. Maak Hem al je wensen bekend en DANK HEM! GOD kan zóveel meer vrede en vreugde in ons leven geven, dan we ooit voor mogelijk zouden kunnen houden!

 

Delen: