GoedBericht.nl logo
English Blog

de orthodoxie te kijk gezet

27-09-2006 - Geplaatst door Andre Piet

Vandaag werd ik geattendeerd op het TV-programma Pauw & Witteman waarin Andries Knevel gisteren te gast was. Via ‘Uitzending gemist‘ heb ik dit onderdeel alsnog kunnen zien. De EO-coryfee mocht uitleggen waarom zoveel predikanten in Nederland niet in het bestaan van God geloven, zoals uit recent onderzoek is gebleken. En passant kwam de vraag aan de orde of een gebeurtenis als de tsunami bedoeld is of niet. Nee, zei Andries beslist. Waarna Jeroen Pauw vroeg “dus God had daar geen grip op?”. Andries reageerde wel, maar gaf geen antwoord.

Een tweede misser deed zich voor toen Pauw vroeg of de hel soms was afgeschaft? Nee, de hel bestaat nog steeds, zo oreerde Knevel, maar, zo wist hij ook, het is niet meer een plaats waar je zo bang voor hoeft te zijn. In de hel wordt tegen de mens gezegd: tot je dienst, je wilde zonder Mij leven – OK, dat mag je nu dan doen tot in alle eeuwigheid.
De moraal? God wikt maar de mens beschikt.

Tijdens de uitzending werd ik me er opnieuw ONTZETTEND van bewust hoe volstrekt uitzonderlijk het is om écht Evangelie te horen. Een voormalig directeur van de Evangelische (!) Omroep krijgt nota bene in een VARA-uitzending gelegenheid te spreken over God en het enige wat de man doet is de mens op een voetstuk plaatsen en GOD tot een godje reduceren die kennelijk geen grip op het wereldgebeuren heeft en… ten slotte in de hel, aan de mensheid het laatste woord geeft…

In plaats van dat het Evangelie gisteravond in the picture kwam, werd het ‘evangelie van de orthodoxie’ te kijk gezet.

Delen: