GoedBericht.nl logo
English Blog

GoedBericht.nl is vernieuwd!

29-05-2016 - Geplaatst door Andre Piet

Met groot genoegen kan ik melden dat de lancering van de nieuwe website van GoedBericht.nl sinds vandaag (30-05-2016) een feit is. En het resultaat kunt u nu zelf zien. Een paar maanden geleden kondigde ik aan dat ik bezig was met de website in één CMS (content management systeem) om te zetten. Dat is een systeem dat tegenwoordig algemeen wordt toegepast en vooral zeer handig is voor websites die veelvuldig worden aangepast en van nieuwe pagina’s worden voorzien. Voor mij als beheerder is CMS ideaal omdat ik op iedere willekeurig computer online kan inloggen en de site gemakkelijk kan aanpassen. En voor u als bezoeker is het ideaal omdat heel de inhoud van de site uniform wordt aangeboden en ook heel overzichtelijk is.

aangepast aan de eisen des tijds

Toen ik zestien jaar geleden begon met GoedBericht.nl stond internet nog in de kinderschoenen en maakte ik mijn webpagina’s middels een zogenaamde html-editor. Daarmee begon ik in 2000 en tot gisteren aan toe werd een groot deel van de GoedBericht-site op deze wijze beheerd. Al veel eerder zou ik zijn overgestapt op een CMS, ware het niet dat ik er tegenop zag om de duizenden audio-files, video’s, powerpoints en slideshares handmatig te moeten overzetten. Aan de andere kant: hoe langer ik daarmee zou wachten, hoe meer werk de verhuizing me zou gaan kosten. Daarom heb ik begin dit jaar de knoop doorgehakt om deze klus professioneel uit handen te geven. En over het resultaat ben ik zelf zeer tevreden! Maar ik hoop uiteraard vooral dat dit ook voor u als bezoeker het geval is. Het zal misschien even wennen zijn maar u zult al snel ontdekken dat binnen de nieuwe omgeving veel gemakkelijker genavigeerd kan worden vanwege de menu-bar bovenin. En de vaste sjablonen maken het aanzien veel rustiger en overzichterlijker.

Een ander voordeel van de nieuwe website is dat ze ook responsive is, d.w.z. aangepast voor mobiel gebruik. Op uw tablet of smartphone is GoedBericht nu ook heel gemakkelijk te lezen en te vinden. Kortom, de website is aangepast aan de technische eisen van deze tijd. Het moest er maar eens van komen.

bekendmaken

GoedBericht.nl is precies wat ze pretendeert te zijn: een Goed Bericht. En een bericht is er om doorgegeven te worden. Via social media zoals b.v. Facebook kan dat tegenwoordig razendsnel. GoedBericht nieuwe stijl is veel meer dan voorheen daarop toegesneden. Een bericht delen of zelfs alleen maar een like te geven zorgt er voor dat het sneller verspreid wordt. En daar gaat het maar om.

tot slot

Ik wil trouwens iedereen hartelijk bedanken voor adviezen, support en andere medewerking. Vooral Jos en Mark van het bedrijf Outhands bedank ik voor de prima begeleiding in het hele proces. Mogelijk dat de komende dagen nog wat puntjes op de i gezet moeten worden of dat zich nog wat opstart-problemen zullen voordoen, maar ik vermoed dat dit snel tot het verleden zal behoren.

Nu de hele ‘verhuizing’ voorbij is, hoop ik vanaf nu weer volop de beschikbare tijd en energie te steken in de inhoud: de bestudering van de Schrift en de verspreiding van het nog steeds onveranderde Goede Bericht!

Delen: