GoedBericht.nl logo
English Blog

Ruth 3:15 – leven en overvloed!

04-06-2017 - Geplaatst door Andre Piet

Verder zei hij: Geef de omslagdoek die je draagt, en houd hem op. En zij hield hem op. Hierop mat hij zes maten gerst en legde die daarin.

In Ruth 3 wordt beschreven hoe Ruth op de dorsvloer een geheime ontmoeting heeft met Boaz. Zij vraagt hem de losser te zijn van het land dat aan de familie was ontvallen. Boaz is diep onder de indruk van het optreden van Ruth en belooft alles te doen om haar wens te vervullen. Hij laat haar niet lege handen gaan, en vraagt haar de omslagdoek die ze draagt af te doen zodat hij deze rijkelijk kan vullen met gerst.

Deze romantische geschiedenis zit ook boordevol profetische vergezichten. Boaz (‘in Hem is kracht’), de vermogende man uit Bethlehem, spreekt van Christus. De gerst spreekt van “het brood des levens”, al was het maar omdat Christus opstond op de dag dat officieel de gersteoogst begon. Naomi en Ruth zijn een beeld van het overblijfsel van Israël dat berooid naar het land terugkeert. Op de dorsvloer, een type van Sion (Mic.4:12), zal zij straks haar Bruidegom en Verlosser ontmoeten. Daar zal de omslagdoek of de bedekking worden weggenomen en plaats maken voor leven en overvloed!

Delen: