GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 3:23,24 – allen!

06-04-2020 - Geplaatst door Andre Piet

23 Want allen zondigden, en hebben tekort van de heerlijkheid van God 24 en worden om niet gerechtvaardigd, in de genade van Hem, door de verlossing die in Christus Jezus is…

Ziedaar het Evangelie in een notendop. Vers 23 beschrijft het probleem van de mensheid. Allen zondigden, d.w.z. allen missen doel. En allen hebben tekort van de heerlijkheid van God. Zondaren en armzalige stervelingen zijn we, niemand uitgezonderd.

Maar dan, als een lichtstraal in een pikdonkere nacht, vervolgt vers 24: “… en worden om niet gerechtvaardigd”. Over wie gaat het hier? Uiteraard om dezelfde “allen” als in vers 23! Als het waar is dat heel de mensheid valt onder het probleem van vers 23, dan is het óók waar, dat heel de mensheid begrepen is in GODS oplossing van vers 24. De reden daarvoor wordt tot twee keer toe genoemd. Het is “om niet” en vanwege “de genade van Hem”.

De waarheid van het Goede Bericht is zó simpel en glashelder. En let op: het is een mededeling. Of je nu het gelooft of niet, je bent een zondaar en je mist de heerlijkheid van God. En of je het nu gelooft of niet, je zult om niet worden gerechtvaardigd door de verlossing in Christus Jezus. Geen ontkomen aan!

Delen: