GoedBericht.nl logo
English Blog

Ruth 3:18 – ware rust!

04-04-2020 - Geplaatst door Andre Piet

Toen zei deze: Blijf stil afwachten, mijn dochter, totdat je verneemt, hoe de zaak uitvalt; want die man zal niet rusten, voordat hij vandaag deze zaak tot een einde heeft gebracht.

Ruth had op de dorsvloer een beroep gedaan op Boaz om als losser op te treden. Wat kon ze meer doen? Haar schoonmoeder Naomi adviseert: blijf stil afwachten (lett. zit!). Want zij had er alle vertrouwen in dat deze man alles tot een goed einde zou gaan brengen.

Boaz is een prachtig type van Christus, van wie hij trouwens ook een verre voorvader is. Hij kwam uit Bethlehem (=huis van brood) en was “geweldig van vermogen” (2:10). In staat dus om een grote prijs te betalen… Onmiskenbaar zien we hier de contouren van de Verlosser uit Bethlehem, die de losprijs voor allen zou betalen.

Naomi wist dat Boaz zijn taak als losser zou vervullen. Zij wist daarom ook dat Ruth het zich kon veroorloven te relaxen. Haar zaak was immers in goede handen! Geldt dat ook niet voor ons? Ware rust is niet het resultaat van yoga of ontspanningsoefeningen. We hebben rust omdat we vertrouwen in Hem die “geweldig van vermogen” is en alles tot een goed einde gaat brengen. Succes verzekerd!

Delen: