GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 3:22 – door geloof van Jezus Christus

02-11-2020 - Geplaatst door Andre Piet

… echter, rechtvaardigheid van God, door geloof van Jezus Christus, tot in allen die geloven, want er is geen onderscheid.

In het voorgaande vers schreef Paulus over GODS rechtvaardigheid die geopenbaard is, los van wet. In dit vers legt hij dat nader uit: het is door geloof van Jezus Christus. Vrijwel alle moderne vertalingen geven dit weer met “door geloof in Jezus Christus” maar die weergave is zonder meer fout (want een tweede naamval). Er is een hemelsbreed verschil tussen beide uitdrukkingen. Bij geloof in Jezus Christus zou het gaan om ons geloof in hem. Terwijl het bij “geloof van Jezus Christus” gaat om het geloof dat Jezus Christus zelf had.

GODS rechtvaardigheid werd openbaar gemaakt “door geloof van Jezus Christus”. D.w.z. GOD doet recht aan zijn belofte en Jezus Christus heeft zich daar volledig aan toevertrouwd. Hij ging de weg van geloof en sprak “zie, hier ben ik, in de boekrol staat van mij geschreven” (Hebr.10:7). En hij is gehoorzaam geworden tot de dood, ja tot de dood van het kruis (Filp.2:9). En om de vreugde die voor hem lag heeft hij het kruis verduurd. Want hij wist: GOD zal mij opwekken. Zie daar: het geloof van Jezus Christus!

Delen: