GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 13:12 – wake up!

23-12-2021 - Geplaatst door Andre Piet

De nacht vordert en de dag is genaderd. Laten wij dan wegdoen de werken van de duisternis en laten we de wapens van het licht aantrekken.

“De nacht” representeert in de Schrift de tijd waarin de Heer als “het licht der wereld” afwezig is (Joh.9:5). “De dag” daarentegen staat voor de tijd dat de Heer als “de zon der gerechtigheid” over deze wereld zal opkomen en vanaf dan aanwezig zal zijn. Met de tijd die voorbijgaat, vordert uiteraard de nacht en nadert de dag meer en meer. Dat is een waarheid die al tweeduizend jaar opgaat, maar (zoals we zagen) een verhoogde actualiteit hadden in de dagen van de apostelen en nu na twee millennia wederom. Toen was de actualiteit voorwaardelijk (want afhankelijk van Israëls bekering) en in onze dagen is de actualiteit absoluut. De termijn is definitief aan het verstrijken.

Maar Paulus’ opmerking is meer dan alleen een vaststelling. Het is een wake-up call. Als de nacht bezig is te verstijken en de dag nadert, dan zouden we daarop anticiperen. Wanneer we de dag toebehoren dan is het logisch om “de werken van de duisternis” af te leggen en de wapenrusting van het licht aan te trekken. Wakker worden!

Delen: