GoedBericht.nl logo
English Blog

Psalm 4:9 – ultiem slaapmedicijn

20-10-2023 - Geplaatst door Andre Piet

In vrede kan ik mij te ruste begeven en meteen inslapen, want U alleen, JAHWEH, doet mij in vertrouwen wonen.

Sommige omstandigheden roepen om actie. Wanneer het bijvoorbeeld in ons vermogen ligt om een ander te helpen. Maar hoe vaak gebeurt het ook niet, dat mensenarmen gewoon te kort zijn. We zouden misschien wel willen, maar we kunnen niets doen.

Het is in zulke omstandigheden dat het alle verschil in de wereld maakt, de GOD te kennen. Iemand die alles in zijn hand heeft. Zonder GOD kun je wellicht berusten in het (nood)lot. In het besef dat zich zorgen maken niets positief bijdraagt. Of dat alle goede bedoelingen ten spijt, onze pogingen tot mislukken zijn gedoemd. Daarin kunnen berusten is mooi maar toch niet meer dan fatalisme. Het staat mijlen veraf van de vrede en het vertrouwen in bovenstaand vers.

Vrede en vertrouwen zijn gebaseerd op het besef dat alles, wat er ook gebeurt, onder volmaakte controle is. Dat er niets voor niets plaatsvindt. En dat Degene die de hele wereld, en dus ook mijn kleine leventje, in zijn machtige hand houdt, geen fouten maakt. Nooit. En dat zijn weg de beste is. Altijd! Geen gedachte zo rustgevend als deze. Daar kun je mee inslapen. Welterusten…

Delen: