GoedBericht.nl logo
English Blog

Prediker 11:9 – verheug je, zonder mitsen en maren

21-12-2018 - Geplaatst door Andre Piet

Verheug je, jongeling, in je jeugd en laat je hart goed zijn in de dagen van je sterkste jaren en ga in de wegen van je hart en in het zicht van je ogen en weet dat om al deze dingen de God jou doet komen in het gericht…

Hartstochtelijk klinkt in dit relativerende boek de oproep aan de jeugd om zich te verheugen in al het goede dat GOD geeft. Laat je hart vrolijk zijn, ga de wegen van je hart en wees nieuwsgierig naar wat er te ontdekken valt. Haal uit het leven wat GOD er in gelegd heeft!

Veel vertalingen geven de zin aan het slot een wending door: maar weet… Als een domper op de vreugde. Alsof het gericht de schaduwzijde zou zijn van de vreugde hier op aarde. Maar dat is misplaatst. Salomo onderstreept het belang om zich als jongeling te verheugen met als motief dat GOD je om al deze dingen in het gericht zal doen komen. Dan zal namelijk openbaar worden of je inderdaad je dankbaar hebt verheugd in alles wat GOD je gaf. De wetenschap van het komende gericht is geen domper op die vreugde maar juist een trigger daarvan!

Delen: