GoedBericht.nl logo
English Blog

man redt miljoenen met zijn bloed

12-05-2018 - Geplaatst door Andre Piet

Gisteren in het nieuws:

De Australiër James Harrison heeft met zijn bloed het leven van zeker 2,4 miljoen baby’s gered (…) Zestig jaar lang gaf hij iedere week bloed. Nu gaat hij met pensioen. In het bloed van Harrison zitten zeldzame antilichamen tegen een aandoening die voorkomt bij zwangere vrouwen, waarbij antilichamen in het bloed van de moeder het ongeboren kind aanvallen. De aandoening kan leiden tot hersenbeschadiging bij het kind, of zelfs tot een miskraam.
Uit het bloed van Harrison konden wetenschappers een medicijn ontwikkelen om zwangere vrouwen met deze aandoening te behandelen. Meer dan twee miljoen baby’s zijn hiermee gered, onder wie Harrison’s eigen kleinzoon.

Geweldig wat deze Australiër door zijn bloed te geven, heeft mogen betekenen voor miljoenen baby’s. Maar het is nog niets vergeleken met wat een andere man, bijna tweeduizend jaar jaar geleden, deed. Die gaf ook zijn bloed… door te sterven. “Het bloed van het kruis”. Hij werd wreed vermoord, onschuldig. Hij stierf niet zomaar, maar om op te kunnen staan, uit de doden. Om LEVEN aan het licht te brengen. En te geven aan diezelfde wereld die hem vermoordde. Leven dat sterker is dan de dood. Miljarden mensen zullen hierdoor worden gered. Geen sterveling uitgezonderd!

Delen: