GoedBericht.nl logo
English Blog

Job 26:13 – de slang, Gods creatie

22-02-2021 - Geplaatst door Andre Piet

Door zijn geest werden de hemelen versierd, zijn hand leed barensweeën om de snelle Slang.

Job spreekt hier over de creatie van de sterrenhemel. In de sterrenbeelden speelt ‘de Slang’ een grote rol. Naast ‘de Slang’ is daar ‘de Slangenhouder’, een sterrenbeeld dat verwant is aan het esculaap-teken: de verhoogde Slang.  Naast ‘de Slangenhouder’ is daar het sterrenbeeld ‘Hercules’ (=de sterke!), wiens hiel is opgeheven, maar niettemin de driekoppige slang overwint. De mensheid is sinds mensenheugenis vertrouwd met deze ‘afbeeldingen’ aan de hemel. Het spreekt allemaal van Hem die de kop van de Slang zou vermorzelen. Jazeker, het Evangelie staat in de sterren geschreven (Ps.19:2)!

De Slang is een uitbeelding van Gods tegenstander. Maar vergis u niet: GODS hand bracht de Slang voort (vergl. Gen.3:1). Sommige vertalingen spreken hier van ‘geschapen’,  weer anderen van ‘doorboord’ maar letterlijk gaat het over ‘barensweeën’. Is dat niet wonderlijk? GODS hand bracht de Slang voort, maar leed daarbij geboortepijnen. GOD wist wat de creatie van dit schepsel zou teweeg brengen. Maar het moest, het was noodzakelijk kwaad.

De creatie van de Slang was geen misser. GODS hand bracht hem voort – hoe pijnlijk ook. Maar GOD weet wat Hij doet. Nooit gaat er bij Hem iets mis.

Delen: