GoedBericht.nl logo
English Blog

Handelingen 4:12 – geen andere naam

30-04-2020 - Geplaatst door Andre Piet

En de redding is in niemand anders, want ook geen andere naam is onder de hemel gegeven te midden van mensen, in welke wij gered moeten worden.

Petrus legt in het Sanhedrin verantwoording af van de wonderbaarlijke genezing van de verlamde man aan de Schone poort. De man wordt als model voorgehouden aan het Joodse volk dat het schone uitzicht had op een nabij Messiaans koninkrijk en tegelijkertijd onvermogend was daar binnen te gaan. Petrus betoogt dat het enkel door de naam van Jezus Christus was, dat de man genezing vond (4:10). De naam dus van hem die het volk kort tevoren had gekruisigd maar door GOD was opgewekt uit de doden.

De naam van Jezus (Jesjoea) betekent ‘JAHWEH redt”. Deze naam drukt exact uit wat GOD door Jezus doet. Hij redt. Punt. Hoe redt Hij? Door gelovig aanroepen van die naam. Dat is de wijze waarop GOD redt. Vandaar dat in de naam van JEZUS elke knie zal buigen en elke tong zal belijden.

Een andere naam onder de hemel tot redding is er niet. Die is ook niet nodig. Want in de naam van JEZUS is redding verzekerd! Zonder voorwaarden en niemand uitgezonderd. Dát betekent de naam van Jezus.

Delen: