GoedBericht.nl logo
English Blog

1Johannes 3:8 – zondigt vanaf het begin

29-04-2020 - Geplaatst door Andre Piet

…  want de diabolos zondigt van begin af aan.

Veel speculatie is er al geweest hoe de diabolos (=de duivel) als eerste schepsel tot zonde kwam. Men heeft verondersteld dat hij eerst een cherub of engel was die later in zonde verviel. Passages die spreken over de vorst van Tyrus (Ezech.28) of de koning van Babel (Jes.14), past men dan op hem toe. Maar met bijbel-uitleg heeft dat weinig van doen. Het is bijbel-inleg.

Waarom niet gewoon bovenstaande tekst die direct over de diabolos gaat, nemen zoals het er staat? Van het eerste mensenpaar weten we dat ze zondigden enige tijd na hun creatie (1Tim.2:14). De diabolos daarentegen, zondigde van begin af aan. GOD zelf schiep de slang (Gen.3:1). Dat is hij van aanvang af. Niemand heeft zichzelf gemaakt. Ook satan niet.

Geven we daarmee GOD de schuld voor de zonde die in de wereld kwam? Nee, we geven Hem de eer dat Hij wist wat Hij deed toen Hij ook dit schepsel schiep. De zonde mag dan ingaan tegen Gods wil – NOOIT gaat er iets buiten zijn raad of bedoeling om (Spr.16:4). GOD maakt geen fouten of vergissingen. Alles is uit Hem, door Hem en tot Hem!

Delen: