GoedBericht.nl logo
English Blog

Filippi 4:18 – naar zijn rijkdommen

20-12-2020 - Geplaatst door Andre Piet

Mijn God zal in al uw behoeften naar Zijn rijkdommen heerlijk voorzien, in Christus Jezus.

Dit vers illustreert schitterend waarom deze brief overloopt van blijdschap. Paulus ondervond veel tegenslag, zat in de gevangenis maar hij geloofde dat zijn GOD in alle behoeften voorziet. Het besef genoeg te hebben, is dat niet precies wat rijkdom in diepste wezen is? Maar ook te weten dat in alles wat je nodig hebt, voorzien zal worden. En bovendien vertrouwen hebben in GOD die als enige werkelijk in staat is te beoordelen wat we nodig hebben. Wijzelf met ons beperkte blikveld, kunnen dat nu eenmaal niet.

Let ook op het voorzetsel in “naar zijn rijkdommen”. En niet: “uit zijn rijkdommen”. Dat maakt een groot verschil! Een illustratie. Stel, een miljonair geeft een fooi aan een bedelaar op straat. Dan geeft hij uit zijn rijkdom. Maar wanneer diezelfde miljonair naar zijn rijkdom zou geven… dan ontvangt die bedelaar een vermogen!

Vertrouwen op GOD maakt een mens onaantastbaar. Het geeft rust en uitzicht. Wat er ook aan tegenslag zich voordoet, GODS weg is de beste. Altijd. En door dat vertrouwen geeft Hij, zelfs in de moeilijkste omstandigheden, kracht. Zo vervult Hij onze zwakte, met zijn sterkte.

Delen: