GoedBericht.nl logo
English Blog

Exodus 34:29 – uitstraling

03-09-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Toen Mozes van de berg Sinai afdaalde … wist hij niet, dat de huid van zijn gelaat straalde, doordat Hij tot hem gesproken had.

Veertig dagen lang had Mozes op de berg Sinaï vertoefd en God had tot hem gesproken. Toen Mozes na die tijd van de berg afdaalde straalde zijn aangezicht maar hij wist het niet. Dat laatste is typerend. Mozes deed niet zijn best om te stralen. Hij was zich zelfs niet eens bewust dát hij straalde. Mozes was zich slechts bewust van het feit dat GOD tot hem gesproken had. En van wát GOD tot hem gesproken had. Dát deed Mozes stralen.

Veel christenen zijn altijd maar bezig met hun uitstraling. Voortdurend vraagt men zich af of de wereld wel kan zien of ze christenen zijn. Ze proberen zich te onderscheiden. Ze willen indruk maken met hun vroomheid, hun idealen en godsdienstige pogingen. Maar het is mensenwerk en namaak.

Als het levende woord van GOD tot ons komt dan worden we getransformeerd (2Kor.3:18). Niet omdat het moet maar omdat het niet anders kan. GODS woord schittert omdat het alles spreekt van wat Hij doet en van zijn beloften. Zijn onze ogen daarop gefocust, dan weerspiegelen we dit licht!

Delen: