GoedBericht.nl logo
English Blog

Efeze 5:8 – kinderen van licht

10-08-2018 - Geplaatst door Andre Piet

Want jullie waren eens duisternis, maar nu licht in de Heer. Wandelt als kinderen van licht!

Eerder (in 4:18) had Paulus er al op gewezen dat we ooit wandelden zoals de natiën, namelijk “verduisterd in het denkvermogen”. Onwetend en vervreemd van het leven van GOD. Waar duisternis heerst, ontbreekt zicht. Daar is geen wezenlijk inzicht en evenmin werkelijk uitzicht. Dan zie je het niet meer (…zitten). Dan wordt het dus donker in het hart van de mens. Totdat… de knop om gaat en het licht van GODS woord gaat schijnen. Dan maken duisternis en onwetendheid plaats voor licht en besef. Voor visie en een geopend venster! Dat is geen mensenwerk, het is GOD die ogen opent en verlicht!

Het is geweldig om deze overgang van duisternis naar licht uit ervaring te kennen. Dan mag het in de wereld nog zo donker zijn, GODS woord en zijn beloften doen onze ogen stralen. Dat is een automatisch effect van licht. Licht geeft altijd uitstraling.

Wie dit licht kent, mag ook wandelen in het licht. Zodat je zicht hebt op waar je vandaan komt en waar je naar toe gaat. En zicht op wat er om je heen gebeurt. Dat maakt onze wandel waardevol!

Delen: