GoedBericht.nl logo
English Blog

Efeze 3:16 – naar de rijkdom van zijn heerlijkheid

01-06-2018 - Geplaatst door Andre Piet

… opdat Hij jullie zou geven, naar de rijkdom van zijn heerlijkheid, in kracht gesterkt te worden door zijn geest, tot in de innerlijke mens…

Al in het eerste hoofdstuk schreef Paulus over “de rijkdom van de heerlijkheid van zijn lotdeel te midden van de heiligen”. (1:18). Dat is de heerlijkheid die GOD voor ons heeft bestemd. Daar hoefde Paulus uiteraard niet voor te bidden. Dat is immers ons gegarandeerde bezit!

Paulus’ gebed gaat over wat GOD daarmee in ons zou doen. Het is één ding om “de rijkdom van zijn heerlijkheid” te bezitten. Maar als het daarbij blijft, dan is het in de praktijk slechts ‘dood kapitaal’. Dan ben ik als een onwetende multimiljonair die zijn bestaan in armoede doorbrengt. Is dat niet zonde?  – letterlijk en figuurlijk.

Waar het op aankomt is dat we gaan beseffen wat “de rijkdom van zijn heerlijkheid” is. Want de maat waarin we die rijkdom kennen, is evenredig met de kracht die we in ons leven zullen ervaren (vergl. Kol.1:10,11). Kracht “in de innerlijke mens”. Dat is niet in de buik maar in het hart. Kracht die ons sterk en vitaal maakt. Dat begint met kennis en besef.

Delen: