GoedBericht.nl logo
English Blog

3Johannes: 4 – mijn kinderen

24-11-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Groter blijdschap ken ik niet, dan dat ik hoor, dat mijn kinderen in de waarheid wandelen.

Het is een groot voorrecht om te mogen wandelen in de waarheid van GOD en zijn woord. Want dat geeft het leven zin, doel, uitzicht, richting en houvast. Wat is er mooier dan wanneer je vader of moeder mag zijn, die waarheid ook te delen met je kinderen? Hen daarover te vertellen en te onderwijzen. De kinderen ook in die waarheid vóór te leven.

Wanneer de kinderen jong zijn komt het er op aan het “hen in te prenten”. Zodat ze weten. Met als doel uiteraard, dat wanneer ze eenmaal de leeftijd hebben zij ook zelf in die waarheid gaan wandelen. Is dat niet de ultieme vreugde van iedere gelovige ouder?!

Maar het is geen vanzelfsprekendheid. En al helemaal geen prestatie. Ouders moeten ook leren om aan het einde van ‘de rit’ hun kinderen los te laten. Hoe moeilijk dat ook is. Maar het is wezenlijk in de opvoeding. De kinderen de vrijheid te geven om als volwassenen hun eigen leven te leven. In vast vertrouwen dat GOD hen nooit laat varen. Dat blijft de waarheid. Ook als zij die waarheid de rug toekeren.

Delen: