English blog

1Korinthe 10:31 – GOD verheerlijken!

10-10-2018 - Geplaatst door Andre Piet

Indien ik in dankbaarheid deel neem, waarom wordt ik gelasterd over iets waarvoor ik dankzeg? Hetzij dan dat jullie eten, hetzij jullie drinken of wat jullie ook doen, doet het alles tot heerlijkheid van God!

Om te léven tot heerlijkheid van GOD dient met eerst GOD te kennen. Weten dat Hij de bron en beschikker van alle dingen is. Zodat van al wat je ten deel valt, je weet dat het GOD is die het geeft. Dus dank je Hem daarvoor. GOD verheerlijken is Hem de credits geven die Hem toekomen.

In het verheerlijken van GOD is er niets wat te triviaal of te onbeduidend is. Immers, “de aarde is van de Heer en haar volheid” (:26). Eten en drinken zijn aardse behoeften en geneugten, maar we verheerlijken GOD door Hem er voor te danken. Hij geeft immers voedsel en drank en bovendien het vermogen om het tot ons te nemen en te genieten. En of we nu werken, verzorgen, beminnen, converseren, relaxen, studeren, opvoeden, opstaan of naar bed gaan – Hij geeft het alles!

GOD verheerlijken en danken is niet een kwestie van voelen of ‘inspiratie hebben’. Het is vanzelfsprekend en dus doen we dat gewoon. Zo simpel is dat!

 

Delen: