GoedBericht.nl logo
English Blog

Nederland oververhit

24-11-2004 - Geplaatst door Andre Piet

Posted by Hello

Gisteren de uitzending gezien waarin Andries Knevel de Islamitische godsdienstleraar Abdul van de Ven in ‘het elfde uur’ ontving. Abdul wijst geweld af maar sprak ook eerlijk uit dat hij niet rouwde om de moord van Theo van Gogh. Hij zou dat evenmin doen wanneer kamerlid Geert Wilders tussen nu en twee jaar zou sterven. Nou, dat weten we dan ook weer, denk ik dan.
De uitzending heeft een stroom van verontwaardigde reacties losgemaakt. Minister Verdonk riep op Radio 1: “Hoe kan het zo zijn dat we in Nederland zover zijn gezonken. Ik maak me hier heel veel zorgen over”.

Maar laten we even in de spiegel kijken. Hoe zou Nederland reageren wanneer Abdul van de Ven vandaag of morgen een kopje kleiner wordt gemaakt? De huidige sfeer in Nederland is er verhit genoeg voor. Zou niet een groot percentage van de mensen die nu zo hevig verontwaardigd zijn om de uitlatingen van Abdul, diep in hun hart blij zijn met zo’n afloop?
Met andere woorden: hangt er niet een hypocriet luchtje rond de hysterie die zich momenteel meester maakt van Nederland?

Delen: