GoedBericht.nl logo
English Blog

Jezus redt?!

28-07-2014 - Geplaatst door Andre Piet

images7

De naam van Jezus betekent: JAHWEH redt. Het beschrijft de essentie van wat God doet via zijn Zoon. Terecht wordt Jezus Christus dan ook de “Redder der wereld” genoemd (Joh.4:42). En de levende God een “Redder van alle mensen” (1Tim.4;10).

In het christendom predikt men Jezus als Redder maar vergis u niet: in werkelijkheid maakt Hij slechts redding mogelijk. Dat is een verschil van leven en dood. Jezus redt namelijk niemand… tenzij de mens zelf de laatste stap zet. Met andere woorden: volgens het christendom is redding het resultaat van samenwerking tussen God en mens. Geen 100% genade. En evenmin Jezus alleen. Want of Jezus daadwerkelijk redt is optioneel en afhankelijk van de keuze van de mens. Als men dus predikt dat Jezus redt, dan is dat “huichelarij van valse woorden” want Jezus redt, mits…

Paulus schrijft in Filippi 2:10 dat eenmaal in de naam van Jezus (= JAHWEH redt), alle knie zal buigen van hemelsen, aardsen en onderaardsen. En en elke tong zal belijden (Gr. ex-omologeo = van binnenuit!) dat Jezus Heer is, tot eer van God de Vader. God Zelf staat er onder ede voor garant (Jes.45:23) dat de naam van Jezus alle eer van ieder schepsel zal ontvangen. Want in die naam wordt de ene God, de Vader geëerd. JAHWEH redt. Niet voorwaardelijk. Ook niet als optie. Maar daadwerkelijk en universeel!

Reageer op Facebook

Delen: