GoedBericht.nl logo
English Blog

Babel, eindtijd en het Forum

19-12-2003 - Geplaatst door Andre Piet

Momenteel loopt er een boeiende discussie op het Goedbericht-forum over de ontwikkelingen in het Midden Oosten. Lees vooral wat Jan te melden heeft; nooit te beroerd om recht-voor-de raap zijn stellingen te onderbouwen. Controversiëel of niet. Wat dacht u b.v. van de volgende uitspraken?:

De inval van Amerika was dus wat mij betreft gerechtvaardigd. Nu moet de “kliek” nog opgeruimd worden. 55 galgen in het stadion van Bagdad en alle 55 ophangen, van schoppen-aas tot harten-boer…

De Bijbel kent trouwens niet zoiets als volkenrecht. God gaf Israël bij de verovering van Kanaan feitelijk opdracht tot genocide. De rechtvaardiging hiervoor vormde de grote zonde van de kanaanitische volken.

We gaan dan toe naar een situatie van ogenschijnlijke vrede en gerechtigheid. Milosevic veroordeeld en voor de rest van zijn leven in de cel. Saddam veroordeeld en openbaar terecht gesteld in een uitverkocht stadion in Bagdad. Mladic en Karadsic uitgeleverd aan het Joegoslavië-tribunaal. Arafat dood en een nieuwe, charismatische leider bij de Palestijnen, met wie heel goed te praten en te onderhandelen lijkt… Vrede, vrede en geen gevaar.

Delen: