GoedBericht.nl logo
English Blog

Kolosse 1:13 – de Zoon van zijn liefde

20-08-2024 - Geplaatst door Andre Piet

… en verplaatst ons in het koningschap van de Zoon van zijn liefde…

De intieme benaming “de Zoon van zijn liefde” is hier zeker niet willekeurig. Want vanaf vers 15 zal Paulus de schijnwerpers zetten op wie Christus Jezus is en op wat Hij betekent voor zijn God en Vader. God heeft vele zonen (Hebr.2:10) maar Christus Jezus is “de Zoon” en ook “de eniggeboren Zoon”. Slechts één mens is door God zelf verwekt en wordt daarom ook met recht “de Zoon van de Allerhoogste” genoemd (Luc.1:35). Daar komt bij dat Hij als “de Zoon” ook “Eerstgeborene van elk schepsel” is (Kol.1:15), oftewel, de hoogste erfgenaam.

Christus Jezus is echter niet alleen “de Zoon” maar bovenal ook “de Zoon van Gods liefde“. Deze term heeft twee kanten. In de eerste plaats laat het zien dat Christus Jezus de geliefde Zoon is. Zo werd Hij vanuit de hemel aangesproken zowel bij zijn doop in de Jordaan (Mat.3:17) alsook later op de berg van de verheerlijking (Mat.17:5).

Maar “de Zoon van Gods liefde” duidt er ook op dat de Zoon degene is door wie God Zijn liefde bewijst. Via de Zoon en “het bloed van het kruis” (het embleem van Gods liefde bij uitstek!), zal God elk schepsel tot Zichzelf verzoenen (Kol.1:20)!

Delen: