GoedBericht.nl logo
English Blog

Kolosse 1:9 – vervuld van besef van zijn wil

03-08-2024 - Geplaatst door Andre Piet

Daarom houden ook wij, vanaf de dag dat wij dit hoorden niet op ten behoeve van jullie te bidden en te vragen dat jullie vervuld mogen worden van besef van zijn wil…

Met grote dankbaarheid had Paulus van Epafras vernomen hoe het Evangelie onder de Kolossers was ontvangen en hoe het in geloof, liefde en hoop vruchtdroeg en groeide. Vanaf de dag dat Paulus dit had gehoord hield hij niet op voor hen te danken (:3) maar ook om voor hen te bidden en te vragen dat zij “vervuld mogen worden van besef van zijn wil”.

Waar we aan moeten denken bij “zijn wil” wordt duidelijk wanneer we wat verderop in dit hoofdstuk (:27) opnieuw lezen over Gods wil. “Aan hen (= de heiligen) WIL God bekendmaken wat de rijkdom van de heerlijkheid van dit geheim is te midden van de natiën: Christus te midden van jullie, de hoop der heerlijkheid!”

Hoe beperkt en bekrompen is ons denken vaak niet, door Gods wil automatisch te koppelen aan ons leven hier op aarde? Gods wil is zoveel meer omvattend! Hij wil ons deelgenoot maken “van de rijkdom van de heerlijkheid van het geheim onder de natiën”, namelijk van Christus. Niet slechts om dit te kennen, maar om vervuld te worden van besef hiervan!

Delen: