GoedBericht.nl logo
English Blog

Spreuken 15:15 – altijd feest?!

16-08-2023 - Geplaatst door Andre Piet

Al de dagen van de ellendige zijn boos, maar voor de blijmoedige is het altijd feest. (NBG51)

We weten het allemaal: het zijn niet primair de omstandigheden die de stemming van een mens bepalen. Sommige mensen voelen zich meestal down, zelfs ondanks plezierige levensomstandigheden. Anderen daarentegen hebben veel tegenslag en zijn desondanks opgeruimd. Wat is dat toch?

Ongetwijfeld zal ons DNA hierin een rol spelen. De één is van nature optimistisch ingesteld en ziet altijd de zonnige kant van de dingen terwijl een ander al gauw overal leeuwen en beren ziet. Ook opvoeding zal hier ongetwijfeld een factor van invloed zijn. Wie zijn je voorbeelden en wat is je bijgebracht? Ook hier geldt: niemand van ons heeft zichzelf gemaakt.

Maar de doorslaggevende factor voor onze levenshouding en mindset, is de overtuiging waar we vanuit gaan. Welke betekenis geven we aan de dingen om ons heen? Menen we dat het leven zinloos en onbedoeld is, dan is er geen enkele basis voor een solide hoop. Maar vertrouwen we op de ene GOD die alles plaatst, met alles een bedoeling heeft en ook alles tot een goed einde brengt, ja… dan hebben we in elk geval reden om blijmoedig te zijn. Niet soms, maar altijd!

Delen: