GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 8:28 – alles werkt mee ten goede

28-11-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Wij nu weten dat voor degenen die de God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor degenen die naar voornemen geroepenen zijn.

Wie GOD liefheeft, leeft in het besef dat alles onder zijn controle valt. Geen detail in de schepping of gebeurtenis in de wereldgeschiedenis ontgaat aan zijn oog. Geen atoom, molecuul of een levende cel kan ook maar een milliseconde bestaan buiten zijn dragende kracht.

Wie GOD liefheeft, weet ook dat geen pijn of verdriet ooit tégen ons kan zijn. In de wereld die geen benul heeft van GOD, meent men dat zulke ervaringen ‘zomaar’ plaatsvinden. Als toeval of noodlot. Zonder dat er een plan achter steekt.

Wie GOD liefheeft, heeft een totaal andere perceptie en beleving. Zeker, moeite en verdriet zijn in zichzelf niet goed. Maar ze moeten wel meewerken ten goede. Het zijn minnen, die GOD tot plussen maakt. Ze zijn noodzakelijk om ons te vormen naar het beeld dat Hij voor ogen heeft (:29). Hij is de Pottenbakker en Hij kneedt ons zó, dat we worden zoals Hij ons bestemd heeft. Alles geschied “naar voornemen”. Daarom kunnen we in vertrouwen elk ding overlaten aan Hem die in een Meesterplan alles brengt waar Hij het hebben wil.

Delen: