GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 8:26 – wij weten niet wat we zullen bidden

24-05-2021 - Geplaatst door Andre Piet

Evenzo echter komt ook de geest onze zwakheid te hulp, want wij weten niet wat wij zullen bidden naar hetgeen moet zijn, maar de geest zelf pleit ten behoeve van onuitgesproken verzuchtingen.

Gelovigen zuchten, naar het lichaam gesproken, net zo onder de vergankelijkheid als de rest van de schepping. Maar wij hebben in die zwakheid weet van een solide hoop. En daar komt nog iets bij. Zwakheid ondervinden we ook in ons onvermogen om te bidden. We weten namelijk niet “hetgeen moet zijn”. We kunnen (en mogen ook!) al onze wensen bij God bekend maken. Maar dat is nog wat anders dan aan Hem vragen of Hij die wensen ook wil vervullen. Want komen onze verlangens overeen met Gods wil? Gods weg is altijd de beste, maar is dat ook in lijn met wat wij willen? Dat weten we niet. Maar gelukkig hoeven we dat ook niet te weten!

Want terwijl wij niet weten wat en waarvoor we in allerlei omstandigheden zouden bidden, is er in die zwakheid de geest van God die ons te hulp komt. Dat voelen we niet, maar dat horen we! Want Hij spreekt. Het is zijn woord dat ten gunste van ons pleit!

Delen: