GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 8:24 – hoop doet leven!

16-07-2017 - Geplaatst door Andre Piet

Want in de hoop werden wij gered. Hoop echter die gezien wordt, is geen hoop. Want hoe kan men hopen hetgeen men ziet?

Paulus schreef in het voorgaande over “de verlossing van ons lichaam”. Dat betekent niet dat we van ons lichaam worden verlost maar dat ons lichaam zelf zal worden verlost. Een totaal vernieuwd lichaam. Onvergankelijk! Nu hebben we als gelovigen alleen nog maar “de eersteling van de geest” (:23). De garantie van de opgewekte Christus.

De redding die ons deel is geworden is dus een zaak van hoop. Of zo u wilt, van verwachting. Toekomstmuziek. Alles wat we daarvan weten komt van GOD die dat heeft geopenbaard. Te zien valt er nog niets. Dat is ook precies wat hoop is. Noem dat het nadeel van de hoop. Of de zwakte. Want het bewijs nog moet worden geleverd.

Ondertussen is hoop wel ‘de brandstof’ waarop we leven. Het opent vensters. Het geeft kracht om de moeiten van vandaag te doorstaan. Het maakt dat we onze hoofden omhoog heffen. Bij alledaagse, menselijke hoop is dat slechts heel betrekkelijk. Maar als GOD belooft, Hij “die van den beginne, reeds de afloop verkondigt”, dan is dat absoluut solide en vast. Als een anker!

Delen: