GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 6:13 – presenteer jezelf aan God

11-02-2021 - Geplaatst door Andre Piet

Presenteer ook jullie leden niet als wapenen van onrechtvaardigheid voor de zonde, maar presenteer jezelf aan God, als levenden uit de doden, en jullie leden als wapenen van rechtvaardigheid voor de God.

Naast onszelf niet langer te laten beheersen door de zonde (:12), doet Paulus ook een oproep met het oog op onze leden. Dat zijn niet alleen onze ledematen maar alle delen van het lichaam. Armen, benen, ogen, oren, neus, tong, geslachtsdeel, enz.. Alles zouden we presenteren, beschikbaar stellen “als wapenen van rechtvaardigheid voor de God”, in plaats van “als wapenen van onrechtvaardigheid voor de zonde”.

Onze leden zijn wapenen oftewel werktuigen. In de Bijbel altijd gebruikt in de context van strijd. Er is ook strijd: want terwijl we de facto nog in een “sterfelijk lichaam” (:12) verblijven, rekenen we onszelf (de jure) als “levenden uit de doden”. Dat is een voortdurend conflict tussen enerzijds ervaring en gevoel en anderzijds rekenen (:11) zoals God ons ziet. Maar daarvoor hoeven we niet telkens opnieuw een keuze te maken. Stel je eens voor altijd beschikbaar. “Presenteer jezelf aan God”, is een tijdloos feit (aorist). Als je dat één keer gedaan hebt, hoef je nooit meer te kiezen. Ik leef het opstandingsleven en daarmee basta!

Delen: