GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 5:6 – GODS bewezen liefde

27-12-2020 - Geplaatst door Andre Piet

… en de hoop maakt niet beschaamd omdat de liefde van de God is uitgegoten in onze harten door heilige geest, die ons wordt gegeven.6 Want Christus, toen wij nog zwak waren, stierf bij gelegenheid ten behoeve van goddelozen.

De liefde van GOD uitgegoten in onze harten, als motief van onze zekere hoop, zou men kunnen wegzetten als een subjectieve ervaring. Als een overweldigend gevoel of extatische beleving. Maar daar denkt Paulus beslist niet aan. De liefde van GOD die is uitgegoten in onze harten berust op een objectief feit. Op het historische gegeven dat Christus stierf, niet zomaar op een willekeurig moment, maar “bij gelegenheid”.

Maar hoezo blijkt uit het feit dat Christus stierf, dan “de liefde van GOD”? Paulus schrijft: Christus stierf ten behoeve van goddelozen. Zeker, Christus stierf door goddelozen, die hem aan het kruis sloegen. Maar hij stierf ook ten behoeve van hen. Want hij stierf om aan een goddeloze mensheid, onvergankelijk Leven te geven dat aan het licht zou komen in zijn opstanding. Terwijl de wereld dus haar goddeloosheid toonde (zoals nooit eerder), bewees GOD juist toen, zijn eindeloze, nooit aflatende liefde. Het sterven van Christus door goddelozen, bewijst eens voor altijd GODS liefde voor goddelozen.

Delen: