GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 3:8 – het goede dat voortkomt uit het kwade

17-10-2020 - Geplaatst door Andre Piet

Het is toch niet zoals wij worden gelasterd en zoals sommigen beweren dat wij zeggen dat wij het kwade zouden doen opdat het goede er uit voort zou komen. Het oordeel over zulken is terecht.

Dit is een heel boeiend vers! Het geeft ons namelijk een inkijkje in de strijd waar Paulus mee te maken had. Hier lezen we niet slechts van de laster over hem maar ook wat men hem in de mond legde. Zo’n drogredenering noemt men een stroman: doen alsof iemand iets beweert en dit dan vervolgens bestrijden. Zoals in dit geval: sommigen stelden dat Paulus zou beweren dat wij het kwade zouden doen opdat het goede er uit zou voortkomen.

Hoe kwamen sommige van Paulus’ tegenstanders ertoe te zeggen dat hij dit zou beweren? Want ongeacht of het nu boze opzet van hen was dan wel een ernstig misverstand, in beide gevallen kwam Paulus’ onderwijs wel zo op zijn tegenstanders over.

Wat Paulus inderdaad leerde is dat GOD uit het kwade het goede voortbrengt. Maar niet dat de mens dit zou moeten doen. Dat was een leugen en een aantijging. Nee, GOD maakt van iedere min een plus. Hij maakt het kruis tot het kostbaarst goed!

Delen: