GoedBericht.nl logo
English Blog

Romeinen 14:,7,8 – voor Hem, want van Hem

06-01-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Want niemand van ons leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf. 8 Want indien wij leven, leven we voor de Heer en indien wij sterven, wij sterven voor de Heer. Dus hetzij wij leven, hetzij wij sterven, wij zijn van de Heer.

Jezus Christus is Heer (Kurios =Eigenaar) van allen (Rom.10:12). Dat is een feit. Een gelovige is iemand die dat eigendomsrecht van de opgewekte Heer ook erkent (Rom.10:9). Ik ben niet van mezelf maar van Hem die mij rechtmatig heeft gekocht (1Kor.7:22). En dus ben ik sindsdien ook geheel voor zijn rekening. Ik hoef me geen zorgen te maken, want Hij zorgt voor mij. Alles in mijn leven is van Hem en dus bepaalt Hij ook mijn gangen. Dat concept is zó vanzelfsprekend. Als ik bijvoorbeeld een auto koop dan is dat vanaf dat moment mijn auto en de zorg daarover is mijn zaak. Ik zet ‘m in de garage als ik dat wil en ik rij de routes die ik bepaal. De auto is er voor mij, omdat de auto van mij is.

Alles in mijn leven, de dingen die ik denk, doe en zeg dienen maar één doel: beschikbaar te zijn voor mijn Heer. Ik leef voor Hem want ik ben van Hem.

Delen: