GoedBericht.nl logo
English Blog

Psalm 2:4 – hemels amusement

18-01-2024 - Geplaatst door Andre Piet

De koningen der aarde scharen zich in slagorde en de machthebbers spannen samen tegen JAHWEH en zijn gezalfde (…)
Die in de hemel zetelt, lacht; de Heer spot met hen.

De situatie die in Psalm 2 geschilderd wordt, is in politieke termen gesproken, extreem ernstig. De wereldvrede staat op het spel. Het scenario speelt zich af in de eindtijd. De verenigde naties hebben hun plannen klaar liggen en de koningen stellen hun legers op tegen Jeruzalem (2:1-3). De spanning op aarde stijgt. Nerveus vraagt men zich af: hoe loopt dit af?

Maar in de hemel wordt de situatie totaal anders getaxeerd. De Heer is niet onder de indruk van de voornemens van de wereldleiders. Integendeel, Hij amuseert zich erom. Al die dikdoenerij van de hotemetoten van deze wereld is voor Hem niet anders dan een lachwekkend vertoon. Ze zijn totaal geen partij voor de grote Regisseur. Hij heeft immers een plan. Zijn koning zal vanuit Sion wereldwijd regeren (2:6).

Wie vanuit deze positie naar het wereldgebeuren kijkt, neemt het dagelijks nieuws met flink wat korreltjes zout. De ernst waarmee de wereld haar opinies neerzet, is voor GOD ronduit lachwekkend. En op de hoogte gesteld, lachen we hartelijk met Hem mee! Humor op hoog niveau.

Delen: