GoedBericht.nl logo
English Blog

Openbaring 12:12 – eerst in de hemel

07-11-2017 - Geplaatst door Andre Piet

Daarom, weest vrolijk hemelen en die daarin [als] in een tent wonen. Wee het land en de zee, want de diabolos daalde tot jullie neer, in grote woede, wetend dat hij een korte periode heeft.

Openbaring 12 beschrijft beeldend hoe een vrouw een “mannelijke zoon” baart, die pal daarop wordt weggerukt tot God en zijn troon. De vrouw vlucht naar een onderduikadres in de woestijn, waar ze een onderkomen vindt voor 1260 dagen. De vrouw stelt “het overblijfsel van Israël” voor en de mannelijke zoon Christus, d.w.z. inclusief de gemeente, die zijn lichaam is.

Wanneer de mannelijke zoon verplaatst wordt naar de troon in de hemel, wordt de diabolos met al zijn medewerkers, per direct uit de hemel geworpen. Vanaf dan is Gods Koninkrijk in de hemel gevestigd. En op aarde zal dan terecht het gebed klinken: “Uw wil geschiedde, gelijk in de hemel alzo ook op de aarde”. Eerst in de hemel, daarna ook op aarde.

Terwijl men zich in de hemel verheugt over de ‘grote schoonmaak’ die daar heeft plaatsgevonden, zal op aarde een korte periode aanbreken, waarin de diabolos vrij spel zal hebben. Een tijd van grote verdrukking. Totdat Gods Koninkrijk ook op aarde definitief gevestigd zal worden.

Delen: