GoedBericht.nl logo
English Blog

Kolosse 3:3 – niet de dingen op aarde

20-03-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Bedenkt de dingen omhoog, niet de dingen op de aarde. Want jullie stierven en het leven van jullie is verborgen, samen met Christus in God.

Ons menselijk bestaan speelt zich af hier op aarde. Wat valt op zo’n constatering af te dingen? Toch is dat precies wat Paulus in bovenstaand gedeelte wel degelijk doet. Het mag dan waar zijn dat wij als gelovigen hier nog “in het vlees” zijn, maar volgens Paulus telt dat niet meer mee. Of hooguit ‘voor spek en bonen’.

Wij worden één gerekend met Christus. Hij stierf, dus wij stierven ook. Hij werd opgewekt, dus werden wij ook met hem opgewekt. Christus is daarboven, aan de rechterzijde Gods, dus wij ook. Zó rekent GOD. Hij ziet ons nu reeds, zoals we straks zullen zijn. Volmaakt en onvergankelijk. Wij beoordelen elkaar en onszelf op basis van het verleden. GOD niet. Hij ziet ons reeds in onze definitieve bestemming. Dát is onze identiteit.

Alleen wanneer ons denken opwaarts gericht is, zullen we dit leren verstaan. Rekenen zoals GOD rekent. Niet afgaan op onze ogen, onze bevindingen en emoties. Maar door ons te oriënteren op wat GOD zegt. En op hem die ons Leven is: de opgewekte Christus!

Delen: