GoedBericht.nl logo
English Blog

Judas:7 – een voorbeeld van aeonisch vuur

30-05-2017 - Geplaatst door Andre Piet

Zoals Sodom en Gomorra en de steden rondom hen(…) liggen zij daar als voorbeeld van aeonisch vuur, gerechtigheid ondergaande.

Wie vandaag de zuidelijke streek rondom de Dode (!) Zee bezoekt is getuige van wat een ramp zo’n vierduizend jaar geleden heeft aangericht. Een Goddelijk gericht van vuur en zwavel trof vijf steden waarvan Sodom en Gomorra de bekendsten zijn. Een gebied dat tot die tijd buitengewoon vruchtbaar was (Gen.13:10) werd compleet omgekeerd. God liet niet met zich spotten. Nog steeds is het gebied vergeven van zwavelresten waaronder de ruïnes zijn bedolven.

De steden liggen daar, aldus Judas, als voorbeeld van aeonisch vuur. De meeste vertalingen spreken van “eeuwig vuur”. Prima, zo lang men maar bedenkt dat ‘eeuw-ig’ verwijst naar ‘eeuw’ en niet naar ‘eeuwigheid’. Als we willen weten wat “aeonisch vuur” is dan wijst de Schrift ons op het gebied van Sodom en Gomorra. Niet omdat daar nog steeds vuur zou branden, maar omdat het resultaat van het vuur, voor heel de aeon te zien is.

“Aeonisch vuur” is geen eindeloos brandend vuur. Het betekent evenmin dat het hopeloos gesteld is met Sodom en Gomorra. Ezechiël voorzegt dat deze steden eenmaal weer in hun glorie van weleer hersteld zullen worden (Ezech.16:55).

Delen: