GoedBericht.nl logo
English Blog

Jesaja 8:17 – verborgen aangezicht

02-10-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Bind de getuigenis toe, verzegel de wet onder mijn leerlingen. En ik zal wachten op JAHWEH, die zijn aangezicht verbergt voor het huis van Jakob, ja, op Hem zal ik hopen.

In Jesaja 8 wordt voorzegd dat Israël zou struikelen over “de Steen” die God in Sion als fundament zou plaatsen (8:14; 28:16). Dit verwijst naar de Messias die in Jeruzalem uit de doden werd opgewekt maar daar niet werd geloofd. Jeruzalem ging ten onder (8:15) en de Hebreeuwse Bijbel werd voor het Jodendom toegesloten. Ondanks al hun ijver en expertise kunnen ze het niet begrijpen (29:11).

Dit alles verwijst naar de tegenwoordige tijd waarin God zijn aangezicht verbergt voor het huis van Jakob. Christus is Gods aangezicht (2Kor.4:6) en God houdt Hem verborgen. Dit typeert Gods handelen sinds de hemelvaart. Zijn werk vindt plaats in het verborgene. Het werk van God in deze tijd is geen item voor krantenkoppen of journaals. God laat niets van zich zien maar bevestigt juist in die afwezigheid, zijn woord.

Een totale omkering van zaken zal plaatsvinden in de (nabije) toekomst. Wanneer Gods aangezicht tot ieders stomme verbazing zal worden onthuld. En wanneer Jakobs bedekking zal worden weggenomen zodat de Schriften werkelijk open zullen gaan!

Delen: