GoedBericht.nl logo
English Blog

Jesaja 45:22 – het aanroepen van de Naam

03-01-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Wendt u tot Mij en wordt gered, alle einden der aarde, want Ik ben God en niemand meer. Want Ik heb gezworen bij Mij zelf, (…) dat voor Mij elke knie zich zal buigen, dat bij Mij elke tong zal zweren.

Heel de Bijbel getuigt dat er slechts één Naam is waardoor een mens wordt gered. Alleen JAHWEH is Redder. Dat is ook de betekenis van de naam van Jezus of Jesjoea: JAHWEH redt! Alleen ook door het aanroepen van de ene Naam, wordt een mens gered. “Want: al wie de naam van de Heer aanroept, zal gered worden” (Rom.10:13).

Redding vindt plaats door het aanroepen van de Naam. Aanroepen is het middel waardoor redding plaatsvindt, niet de grond. Was het de grond, dan zou de mens zelf een bijdrage leveren aan zijn redding. Als menselijk ‘finishing touch’. God redt voor 99% en de mens zou de rest doen. Volkomen uitgesloten!

De levende GOD is een Redder van alle mensen (1Tim.4;10) – dat is een garantie. En Hijzelf zorgt er voor dat “in de naam van Jezus alle knie zou buigen, van hemelsen, aardsen en onderaardsen, en alle tong zou toejuichen dat Jezus Christus Heer is, tot heerlijkheid van God, de Vader” (Filp.2).

Delen: