GoedBericht.nl logo
English Blog

Israël, ijzersterk…

14-04-2024 - Geplaatst door Andre Piet

Het Midden Oosten staat in brand. Reeds jarenlang werd gevreesd voor een rechtstreekse confrontatie tussen Iran en haar aartsrivaal Israël. Nu is het dan toch zover. Op het moment van schrijven (zaterdag op zondagnacht) is alles hoogst onzeker. De drones en kruisraketten zijn afgevuurd vanuit Iran en zullen over enkele uren Israël bereiken. Maar de Joodse staat lijkt vastbesloten om keihard terug te slaan. Zoals ze dat ook de afgelopen maanden in de Gazastrook hebben gedaan. Geen militaire mogendheid is zó geavanceerd en tot de tanden bewapend als Israël. Het mag dan ten opzichte van de meeste landen in het Midden Oosten piepklein zijn, het is alom gevreesd. Want geen van de landen blijkt in staat te zijn het van de kaart te vegen.

Velen menen dat de huidige Joodse staat de vervulling is van Gods beloften. Maar dat is een grote vergissing. Zeker, volgens de profeten zou er in de eindtijd weer een Joodse staat zijn. Dat is voorzegd. Maar de huidige verwezenlijking van de zionistische droom vindt plaats in ongeloof. Gebouwd op menselijk vernuft en militaire macht. Een ijzer koninkrijk, jazeker, dat alles verpulvert en verbrijzelt (Daniël 2 en 7). Dat is wat we momenteel zien en ook nog zullen zien. Pas in een latere fase zal het zich verbinden met tien ‘koningen’ (tien tenen, tien hoorns) en daardoor ook ten dele broos worden, zoals ijzer gemixt met leem. Maar laat ik ook het einde mogen verklappen: dit vierde en laatste koninkrijk zal plaats moeten maken voor “de steen die zonder toedoen van mensenhanden” alle Babelse koninkrijken zal vernietigen. Eens voor altijd!

De tijd op Gods klok is bezig te verstrijken. Spannende tijden zijn op komst. Maar bedenk dit: alles verloopt naar Zijn profetisch woord dat zeer vast is!


Aankomende donderdagavond vindt er in Capelle ad IJssel een bijbelstudie plaats over dit hoogst actuele onderwerp.

Delen: