GoedBericht.nl logo
English Blog

Filippi 2:15 – ongekunstelde kinderen van God

14-03-2021 - Geplaatst door Andre Piet

… Doet alles zonder gemor en door-redeneringen, opdat jullie zullen worden, onberispelijke en ongekunstelde kinderen van God…

Mopperen is voor velen een tweede natuur. Over de huwelijkspartner, familie, collega’s, buren, leidinggevenden, het weer, het werk, enzovoort. Mopperen is niet hetzelfde als kritiek hebben. Mopperen is een negatieve houding. Iedereen weet dat deze houding alle vreugde aan het leven ontneemt en ook de onderlinge verhoudingen verziekt. Wat weer nieuwe motieven oplevert om te mopperen.

Wie daarentegen de Vader-GOD kent, de Plaatser van alle dingen, weet dat er niets zomaar gebeurt. Die wetenschap verschaft een basis om dingen los te laten en ons in vertrouwen over te geven aan Hem die aan alles een plaats toewijst. Want alles dient het doel waartoe GOD het gesteld heeft!

Het woord voor ‘ongekunsteld’ wordt elders vertaald met ‘argeloos’. Het is een eigenschap waarbij we vooral aan kleine kinderen denken. Kinderen kijken met verwondering naar de wereld en begrijpen er nauwelijks iets van. Maar dat hindert ze niet. Ze hebben papa of mama en die zorgt voor ze. Alles komt goed. Op hun zorg en bescherming vertrouwen ze restloos. Dat maakt dat ze ongecompliceerd in het leven kunnen staan. Die houding hoort bij kinderen… van GOD!

Delen: