GoedBericht.nl logo
English Blog

Efeze 5:1 – navolgers van God

28-07-2018 - Geplaatst door Andre Piet

Wordt dan navolgers van God, als geliefde kinderen…

Het woordje “dan” leidt hier een conclusie in. Paulus had zijn lezers geschreven over hoe GOD een nieuwe mensheid creëert (4:24) met eigenschappen die Hem volledig uitdrukken. Dat moeten we uiteraard eerst weten, alvorens we GOD daarin kunnen navolgen.

Iedere ouder met enige ervaring weet dat het opvoeden van kinderen niet in de eerste plaatst bestaat uit raadgevingen en instructies. Ouderschap begint, nog voordat het kind ook maar iets begrijpt, met het bewijzen van liefde. Een kind is je kind en wat het ook doet, dat blijft zo. Deze basis van onvoorwaardelijke liefde (agapé) ligt ten grondslag aan alle opvoeding.

Het tweede principe is dit: ouders moeten geen voorbeeld zijn voor hun kinderen, ze zijn het. Kinderen imiteren vader en moeder, meestal zonder dat zelf door te hebben. Ze zien het gedrag van hun ouders en ze nemen dat over: hun houding, hun spraak, hun gewoonten, hun reacties, enz.

Wanneer we ons “geliefde kinderen” van GOD weten, nemen we kennis van wie Hij is, wat zijn plannen zijn, wat Hij doet en hoe Hij dat doet. Deze kennis van Vader GOD wordt sturend in ons leven. Zó worden we navolgers van GOD!

Delen: