GoedBericht.nl logo
English Blog

Efeze 3:4 – het geheim van de Christus

30-04-2018 - Geplaatst door Andre Piet

Daarnaar kunnen jullie al lezende mijn inzicht verstaan in het geheim van de Christus…

Aan Paulus is een geheim bekend gemaakt. Juist aan hem die zich “de geringste van alle heiligen” noemt (3:8) omdat hij de vervolger van de ekklesia was. Hij is het levende bewijs van GODS genade en daarom ook geschikt voor “het beheer van GODS genade”. Geheel in overeenstemming daarmee werd aan hem niet slechts een geheim geopenbaard maar “het geheim”. “Het geheim van de Christus”.

In vooral vers 6 zal Paulus uitleggen wat dit geheim inhoudt. Het heet niet “het geheim van de Christus” omdat Christus Jezus het aan Paulus heeft bekend gemaakt. Dat is op zich wel waar (Gal.1:12), maar het is niet de verklaring van de term. “Het geheim van de Christus” is dat “de Christus” niet één persoon is maar een gezelschap van mensen! Het is de ekklesia die het lichaam vormt waarvan Christus Jezus het Hoofd is. Alles wat hij ontvangen heeft in het hemelse, is ook het deel van de ekklesia (1:3).

“Het geheim van de Christus” is niet dat we delen in de zegeningen van Israël op aarde, maar dat we één gemaakt zijn met Christus Jezus in de hemel!

Delen: