GoedBericht.nl logo
English Blog

Efeze 1:21 – boven alle overheid en macht

06-03-2018 - Geplaatst door Andre Piet

… boven alle overheid en macht en heerschappij en alle naam die genoemd wordt, niet alleen in deze aeon maar ook in de aanstaande.

Al bijna tweeduizend jaar is er een mens in de hemel, geplaatst in de allerhoogste positie. Boven alle overheid, macht en heerschappij. Of dat nu op aarde is of in den hemel is, in de zichtbare- of in de onzichtbare wereld (Kol.1:18). Welke naam je ook noemt, Jezus Christus heeft een “naam boven alle naam” ontvangen.

Het bijzondere van deze toppositie is dat op aarde daar niets van te merken is. Het laatste wat de wereld van Jezus Christus gezien heeft is een graf. Dat hij vervolgens verhoogd is aan Gods rechterhand, was wel over hem geprofeteerd (Ps.110). Een positie waarin hij zou wachten totdat God zijn vijanden zou stellen “tot een voetbank voor zijn voeten”. Dat is typerend voor de afgelopen tweeduizend jaar. Christus is verhoogd aan Gods rechterhand maar alles wat hij is en wat aan hem is toegekend, is verborgen.

Deze situatie verandert binnenkort, namelijk op het moment dat deze aeon plaats gaat maken voor de komende aeon. Een totaal nieuwe fase voor deze wereld breekt dan aan. Want dan zal Christus’ heerschappij openbaar worden. Onmiskenbaar voor iedereen!

Delen: