GoedBericht.nl logo
English Blog

Efeze 1:17 – geest van wijsheid en onthulling

08-02-2018 - Geplaatst door Andre Piet

… opdat de God van onze Heer, Jezus Christus, de Vader van de heerlijkheid, aan jullie moge geven, geest van wijsheid en van onthulling, in besef van Hem…

Paulus bidt niet tot Jezus Christus maar tot “de GOD van onze Heer, Jezus Christus”. Via of door Jezus Christus nadert hij tot “de Vader van de heerlijkheid”. “De heerlijkheid” verwijst naar het voorgaande (:6,12,14) waarin Paulus uitgebreid over de heerlijkheid had geschreven die GOD voor ons bestemd heeft.

Dezelfde GOD die de Vader en Oorsprong is van al die heerlijkheid, is tevens degene die in staat is ons zicht en uitzicht daarop te geven. Paulus spreek van “een geest van wijsheid en onthulling”. Want het is één ding om te weten wat GOD voor ons in petto heeft. Maar waar het om gaat is dat we ontdekken wat de heerlijkheid daarvan is!

Het woord voor ‘wijsheid’ heeft te maken (zoals we eerder zagen) met een ‘uitkijktoren’. Met ‘op de hoogte gesteld’ zijn en van daaruit overzicht en uitzicht te hebben. Het is in die positie dat we in “een geest van…  onthulling” telkens weer nieuwe heerlijkheid zullen ontdekken. Er wachten nog zóveel meer verrassingen om ontdekt te worden…!

Delen: