GoedBericht.nl logo
English Blog

Efeze 1:13 – het goede bericht van jullie redding

20-09-2019 - Geplaatst door Andre Piet

… in wie ook jullie, horend het woord van de waarheid, het goede bericht van jullie redding, in wie jullie ook gelovende,
verzegeld werden met de heilige geest van de belofte…

Bij degenen die “een eerdere verwachting” hebben, sluit Paulus ook zijn lezers in. Ze werden ooit verzegeld “met de heilige geest van de belofte”. Wanneer? Antwoord: toen ze geloofden. Wat geloofden ze? Antwoord: het woord van de waarheid. Welke waarheid? Antwoord: het goede bericht van hun redding.

Paulus had de ‘Efeziërs’ niet het goede bericht van hun mogelijke redding gepredikt. Nee, hij vertelde hen dat GOD hun Redder is (1Tim.4:10). Die reddende genade van GOD is verschenen aan alle mensen (Tit.2:11). Redding is maar geen aanbod of optie. Het is een mededeling. Dat was “het woord der waarheid” dat zij van Paulus vernamen. Dat was het goede bericht en dat geloofden ze!

Het is dit woord der waarheid dat GOD bezegelt met de heilige geest van de belofte. GOD bezegelt geen religieuze boodschap. Ook niet onder het christelijk vaandel ‘God wordt jouw Redder als jij…’. In “het woord der waarheid” is ieder eigen werk van mensen uitgesloten. Het kent geen voorwaarden of grenzen. Juist daarom is het zo’n goed bericht!

Delen: