GoedBericht.nl logo
English Blog

Daniël 3:17 – maar indien niet…

22-01-2019 - Geplaatst door Andre Piet

… Hij is in staat om ons te verlossen van de gloeiende, vlammende stookoven… Maar indien niet, laat het u bekend zijn, o, koning, dat wij uw goden niet dienen…

De drie vrienden van Daniël dreigen te worden omgebracht door koning Nebukadnezar omdat ze weigeren te buigen voor het beeld dat hij had laten maken. Als absolute monarch had hij daartoe de macht. Maar Daniëls vrienden zijn niet erg onder de indruk daarvan. Zij hadden weet van een GOD die in staat is om te verlossen. Voor wie niets onmogelijk is. En die alles onder controle heeft. Inclusief de machtigste man op aarde.

Daniëls vrienden hebben geen idee wat hun lot zal zijn. Maar ze weten wel dat als hun GOD wil, dat zij niet in de oven geworpen worden, dan gebeurt dat domweg ook niet. Of als Hij wil dat ze in de oven bewaard worden voor de vlammen, dan bestaat er geen natuurwet die dat verhindert.

Maar zelfs als GOD hen niet zou verlossen, dan nog is hun vertrouwen in Hem onverminderd. Want GOD weet wat Hij doet. En zijn weg is per definitie de beste. Rechtsom of linksom, van die GOD kan een mens op aan. Altijd!

Delen: