GoedBericht.nl logo
English Blog

2Koningen 11:2 – de dans ontsprongen

20-12-2017 - Geplaatst door Andre Piet

Maar Jehoseba (…) nam Joas de zoon van Achazja, en bracht hem met zijn voedster heimelijk weg uit de kring der prinsen die gedood werden, naar de kamer van de bedden; en zij verborgen hem voor Atalja, zodat hij niet ter dood gebracht werd.

Koningin Atalja had heel de koninklijke familie uitgemoord. Daarmee was de beloofde toekomst voor de dynastie van David radicaal afgesneden. Althans, daar leek het op… Wat niemand wist was dat in het diepste geheim één prins de dans was ontsprongen en in veiligheid was gebracht. Een ventje van nog geen jaar oud, Joas, was door zijn tante, de echtgenote van de hogepriester in een geheim vertrek van de tempel gebracht.

Dit is veel meer dan een spannende geschiedenis. Het is een schilderij van de enige, ware Zoon van David. Die ook aan de dood ontkwam en tot op vandaag verborgen wordt gehouden. Hij is bestemd voor de troon van David, maar bevindt zich nu in het heiligdom. Het ware, hemelse heiligdom. In de wereld is een foute vorst aan het bewind en voor het oog lijkt het hopeloos gesteld. Toch is de hoop er wel. Alleen verborgen. In het heiligdom. In rust en relaxed: in de kamer van de bedden…

Delen: