GoedBericht.nl logo
English Blog

1Samuël 5:4 – onthoofd en onthand

03-02-2019 - Geplaatst door Andre Piet

Maar toen zij de volgende morgen vroeg opstonden, zie, Dagon was op zijn gezicht ter aarde gevallen voor de ark van JAHWEH, maar het hoofd van Dagon en zijn beide handen lagen afgehouwen op de drempel…

De Filistijnen hadden de ark van God buitgemaakt en als overwinningstrofee in hun tempel van Dagon geplaatst. Maar dat had men niet goed ingeschat. Want toen de Filistijnen de volgende morgen in hun tempel kwamen, zagen ze dat het beeld van Dagon voorover was gevallen. Maar de daarop volgende morgen (de derde dag dus!) was het nog erger: Dagon was niet alleen op zijn aangezicht gevallen, hij was nu ook letterlijk, onthoofd en onthand!

Dagon is een type van “de god van deze aion”, satan, terwijl de ark een type is van de opgewekte Christus. Een houten kist maar overtrokken met goud: een beeld van hem die stierf maar daarna werd opgewekt in onvergankelijkheid. Aan Hem heeft GOD zijn woonplaats verbonden.

Hoe dan ook: op de derde dag beleefde Dagon pal voor deze ark zijn fatale nederlaag. D-Day! Precies zoals Christus Jezus op de derde dag het graf definitief leeg achterliet en degene die de macht van de dood had, eens voor altijd  overwon!

Delen: