GoedBericht.nl logo
English Blog

1Korinthe 1:7 – wachten op de onthulling (2)

21-10-2018 - Geplaatst door Andre Piet

… terwijl jullie wachten op de onthulling van onze Heer, Jezus Christus.

We merkten op dat de Korinthiërs leefden in de Handelingen-tijd waarin men sterk rekening hield met de terugkeer van Jezus Christus in die generatie. De deur was voor Israël nog niet in het slot gevallen. Het spreekt voor zich dat dit aan de verwachting van gelovigen toen, een bijzondere spanning gaf.

Eenmaal aan het einde van zijn leven, in zijn laatste brief (2Petr.3:3), voorzegde Petrus dat er een tijd zou komen dat spotters zouden zeggen: waar blijft de belofte van zijn komst? Maar dan verklaart hij met nadruk dat de Heer zijn belofte niet heeft vertraagd. Maar ook dat zijn lezers zouden beseffen dat voor de Heer één dag is als duizend jaar en duizend jaar als één dag (3:8). M.a.w. sinds 30 AD zijn er voor de Heer nu bijna twee dagen verstreken. Dat is profetisch buitengewoon markant! Want staat er niet geschreven dat de Heer “na twee dagen” zou terugkeren? En dat Hij zijn volk Israël zou herstellen “op de derde dag”? Hosea 6:1-3.

Evenals de Korinthiërs destijds, leven wij ook vandaag weer in spannende tijden. Maar dit keer definitief. Het wachten is op de onthulling van onze Heer, Jezus Christus!

Delen: